Grottentocht in Valkenburg voor scholieren

Elke zomervakantie organiseert Jeugdclub de Borcht in de derde week van juli een zomerkamp voor talentvolle leerlingen van de basisschool en middelbare school. Dit jaar is dat van maandag 22 t/m vrijdag 26 juli.

Thema: “Grottentocht in Valkenburg.” Maar er is nog veel meer te beleven. Want alles zal zich afspelen in en rond Groepsaccommodatie Struchterhof, bij Schin op Geul. Dat is midden in het Zuid Limburgse heuvelland.

Dit jaar is het kamp voor de leerlingen van de basisschool en de middelbare school op een en dezelfde locatie. Ook de maaltijden en de mis zijn samen. Maar voor de rest hebben beide groepen natuurlijk een volledig apart programma!

Wat maakt deze zomerkampen zo populair?

Deze zomerkampen zijn populair bij de deelnemers. Dat is natuurlijk omdat kinderen tijdens een zomerkamp gemakkelijk vriendinnen maken. En dan willen ze het volgende kamp ook weer samen gaan. Maar dat is het niet alleen! Het komt ook door een afwisselend activiteitenprogramma. Volop avontuur en uitdagingen. In combinatie met verkenning van het katholieke geloof. En een jaarlijks nieuwe locatie.

Het activiteitenprogramma daagt de kinderen echt uit het beste uit zichzelf te halen!

Dus door de diverse activiteiten de kinderen uit om het beste uit zichzelf te halen. En om hun (verborgen) talenten te gebruiken. Zoals bij de speurtocht of vossenjacht, als ze in groepjes creatieve oplossingen moeten bedenken. Maar ook tijdens sport en spel, op de bonte avond of bij de talentenjacht. En als ze iets gezelligs doen met bewoners van het plaatselijk zorgcentrum.

Daarnaast door de activiteiten om het katholieke geloof te verkennen en te leren bidden. En tot slot doordat avontuur verzekerd is. Omdat we voor een kamp nooit twee keer achtereen naar dezelfde locatie gaan. Daardoor is alles elk jaar weer nieuw voor alle kinderen.

Zin om mee te gaan? Dan wees er vlug bij en voorkom een teleurstelling. Want vol = vol!

Belangrijk: aanmelden kan uitsluitend via het Inschrijfformulier! Maar wacht daar niet te lang mee. Want inschrijving kan tot uiterlijk 31 maart.

Eerst meer weten? Lees hier verder: