Avonturiers in Amsterdam

Voor wie? Voor meisjes van 11-14 jaar.

Wanneer? Om de week op zaterdagmiddag van 15-18 uur
Voor de data zie hieronder.

Wat? Deelname aan twee projecten:

  1. Filmcursus & Vrijwilligerswerk
  2. Wereldkeuken PRO

Filmcursus & Vrijwilligerswerk Wil je een verhaal vertellen met beeld en geluid, maar weet je nog niet hoe? Dan is deze cursus Film maken wat voor jou. Doe mee en vertel in je film het verhaal van kwetsbare mensen in je omgeving! In deze cursus maak je kennis met alle onderdelen die komen kijken bij het maken van een film.

Je gaat aan de slag met;

  • Schrijven: het schrijven van jouw eerste korte scenario
  • Narratieve middelen binnen de film: plot, structuur, personages, beeld en geluid.
  • Camera- en geluidstechnieken: basisprincipes van cameravoering en de belichtingsdriehoek (sluitertijd, diafragma en ISO), maar ook de camerastandpunten, -bewegingen, compositie en geluid.
  • Voorwerk: denk hierbij aan, de benodigde camera, licht- en geluidsapparatuur, technische staf, acteurs, kleding, locaties, props, catering, bouwers, stuntmannen en -vrouwen, make-up, elektra, beveiliging, transport, verzekering, pers, fotografen en vergunningen.

Jullie organiseren samen met de docenten en de betrokken patiëntenorganisatie aan het eind een maatschappelijk evenement om jullie films te laten zien en erover te vertellen

Wereldkeuken Pro Ga jij mee op reis door de wereld om nieuwe recepten te leren maken? In de wereldkeuken Pro staat iedere clubdag een ander land centraal. In elke ronde leren jongeren koken onder leiding van een echte kok. De kok leert de jongeren de lekkerste gerechten uit landen als Colombia, Italië, Suriname en India.

Voor elke activiteit krijgen de deelnemers een catecheseles. Ze krijgen deze afwisselend van een van de clubleidsters en van de priester. 

Meld je aan door het inschrijfformulier in te vullen!

Jaarcontributie: € 100,- graag overmaken naar NL02 INGB 0003 1364 79 t.n.v. Stichting Josko, inzake Club de Borcht.

Dit zijn de data in 2021/2022:

Dag Clubweekend
4 en 18 sep 25-26 september Clubweekend in Notelaar
2 en 16 okt
6 en 20 nov
4 en 18 dec
15 jan
5 feb 19-20 februari bezinningsweekend
5 en 19 mrt
2 en 16 apr 14-28 april May Adventure
14 en 28 mei 26 mei Familiebedevaart
11 en 25 jun
23 – 31 juli Zomerkamp 3 juli Afsluitingsfeest